A webáruház tulajdonosok számára elsődleges cél a sikeres értékesítés, melynek egyik alappillére a visszatérő vásárló. A visszatérő vásárló pedig a termék jó minősége mellett a kialakult bizalmon és elégedettségen múlik. Az ügyfél chat rendszer egy olyan ügyfélszolgálati megoldás, mely a legjobb marketing eszköz a sikeres értékesítéshez vezető úton!

Vásárlás nélkül távozik a látogató a webáruházadból?

A webáruházak működtetői számára a legfőbb cél, hogy a weboldal látogatójából vevő legyen. Ezt azonban nem könnyű elérni, még akkor sem, ha a weboldal kialakítása vonzó, látványos, a termékek minősége megfelelő, és még termékleírások is szerepelnek az oldalon. Az első vásárlásra rávenni egy látogatót sokkal nehezebb, mint egy korábbi vásárlót újbóli vásárlásra csábítani. Mivel az interneten történő vásárlások száma felívelőben van, és további növekedés várható a területen, a webáruházak közötti verseny egyre nagyobb. Ebben a versenyben mindenki számára létkérdés a talpon maradás, és az online vásárlásokból minél nagyobb szeletet elérni. Ahhoz, hogy egy látogatóból vásárló legyen, majd ez a vásárló többször is vásároljon nálunk, meg kell szerezni a bizalmát, és ami még fontosabb: meg is kell tartani azt. Ehhez elengedhetetlenül fontos a vevőkkel való állandó és folyamatos kommunikáció, melynek egyik legfontosabb és legjobban működő marketing eszköze az online chat.

Személytelen webáruházak?

Az online vásárlás ellenzői gyakran sorakoztatják egymás mellé azokat az érveket, hogy a webáruházban történő vásárlás személytelen, nincs közvetlen tapasztalat a termékről, nem tud a vásárló személyes kontaktust kialakítani a termék eladójával, emiatt előnyben részesítik az offline vásárlási módozatokat. A webáruházak tulajdonosainak éppen ezek az érvek jelentik a legfőbb nehézségeket az eladások során, amelyeken különböző eszközökkel igyekeznek segíteni. A vásárlókban éppen a személytelenség miatt nagyobbak az elvárások és nagyobb a bizalmatlanság is, melyen egyedül az online chat-tel tudunk segíteni.

Ügyfélszolgálat online chat-tel

Az egyik leghatékonyabb marketingfogás az online chat, mely kiváló ügyfélszolgálati rendszerként működik, élő, gyors és azonnali kapcsolatot biztosít a leendő vásárló és a webáruház között. Segítségével az ügyfél felteheti kérdéseit a honlapon keresztül, melyekre azonnal választ kap. Nem szükséges telefonálnia, e-mailt írnia, hanem felmerülő kérdéseit a webáruházi felületen gépelheti be. Ez a módszer biztosítja azt is, hogy az ügyfél nem távozik el a weboldalról, hogy aztán „elfelejtsen” visszatérni, tehát az online chat a honlapon tartja a vásárlót. Mivel az online chat egy élő kapcsolatot biztosít, ezért a kételyek rögtön eloszlathatók, az elégedetlenségre nyomban tudunk válaszolni, és ellenérveket felsorakoztatni.

Az ügyfélszolgálati chat alkalmazásával azt a benyomást keltjük a vásárlóban, hogy webáruházunk vevőközpontú, honlapunk azt az üzenetet közvetíti a látogatók felé, hogy számunkra az első és legfontosabb cél a vevőink elégedettsége.

Ennek köszönhetően több, visszatérő vevővel fogunk rendelkezni, amely elengedhetetlen kulcsa vállalkozásunk sikerének, és a növekvő értékesítésnek!