A vállalkozások nagy része komoly hangsúlyt fektet a különféle statisztikai mutatószámokra. Az eltérő mérőszámok más-más területekre világítanak rá és azok eredményre gyakorolt hatását több tényező is befolyásolja. A weboldalak elemzésénél is vitathatatlanul szükség van rájuk.

„Az összetett rendszerekben működő eszközök azok, amelyek a különféle döntési folyamatokat fázisokra bontják, így az értékesítést befolyásoló döntésekben is már segítséget nyújtanak a számunkra.”

A képen gépelés látható egy laptop billentyűzetén

Az integrált adatbázis előnyei

A Smart Put adatbázisának egyik előnye, hogy önmagától gyűjti és elemzi a weboldalon fellelhető látogatók által begépelt összes kulcsszót, amelynek segítségével több eszköz és döntési folyamat irányítható. A MirMor rendszer bázisát szolgálja.

A vállalkozások tevékenységeik során gyakran ütköznek olyan hibákba, amelyek elkerülhetőek lennének. Olyan statisztikai adatokra kell ilyenkor gondolni, amelyeket eddig nem véltek a vállalkozások egyetlen egy eszközben sem felfedezni. Ezáltal elsiklottak a felett, hogy komolyabban is foglalkozzanak velük és nem gondoltak arra, hogy ennek hiánya az eredményükre bármilyen hatással is lenne. Pedig van!

Az adatbázisok több eszközzel való összedolgozása egy olyan rendszerben való gondolkodást tesz lehetővé, ahol az eszközök egymástól külön-külön is használhatóak mindazonáltal, hogy megtartják a rendszerrel való kapcsolatukat. Noha a hatékonyságuk titka ebben rejlik!

Adatbázis, amely az ügyfélkapcsolatok által az értékesítésben vállal szerepet

A MirMor innovatív megközelítésnek köszönhetően egy olyan rendszerszemléletű eszköztárat hozott létre, melyben a Smart Put vezető szerepet vállalt. A termékek közötti koordináció, a gyakori keresések eredményei mind összehangolhatóvá válnak a rendszeren keresztül.

A legtöbbet keresett termékekhez mintegy iránytűként szolgáló eszköz, ami a Social Proof és Last Chance, valamint Live Chat Mini banner működését alapvetően befolyásolja. A gyakoriság itt a legmegfoghatóbb elemzési mód, melynek köszönhetően a látogatók elemezhetővé válnak, a vásárlási folyamataik irányíthatóak lesznek miközben az eszköz folyamatosan gyűjti az adatokat.

Hirdetések, ajánlatok, akciók

A KKV szektor leginkább a fizetett hirdetésekből kívánja a konverzióját valamint a weboldalának látogatottságát növelni. Ez azonban nem mindig jelenti azt, hogy a látogató el is jut a számukra kedvező döntési folyamatok végére vagyis megtörténik a konverzió. Emiatt gyakran a vállalkozók a külső hirdetésekben keresik a hibát.

A weboldal célzott külső hirdetései olyan döntések sorozatából tevődnek össze, melynek eredményét előre jelezni csak nagy szórási tartománnyal rendelkező becsült értékkel lehet. Ahhoz, hogy a becsült konverzió a megvalósulthoz legközelebb kerüljön, illetve a szórási tartományt csökkentsük a weboldalt saját értékesítési és döntési folyamatokkal kell ellátni.

Belső irányítási rendszer

Bármilyen módon is érkezzen a weboldalra a látogató, a belső irányításra nagy szüksége van. Az egyfajta háttértámogatást nyújtó Smart Put már meglévő adatokból dolgozva, a látogatói igényeket pontosítani tudja. A pontosabb célzás miatt nagyobb gyakorisággal válik a látogatóból vásárló, mivel a rendszerben jelenlévő többi eszköz által az előre nem tervezhető látogatói cselekedetek koordinálhatóvá alakulnak.

Az értékesítés számára fontos innovatív alapkövet a fejlődés irányában minden vállalkozásnak le kell fektetnie. Fejlődés erős háttértámogatás nélkül csak hosszú idő alatt, bonyolult és költséges folyamatokkal érhető csak el, azonban a MirMor rendszerének használatával mindez lerövidíthető.