Az érdeklődőidnek a vásárlási döntésnél a legtöbbször az a visszatartó erő, hogy nem tudják a vásárlóid pontosan, hogy mit kapnak a pénzükért. Hogyan tudjuk elérni azt, hogy a látogatóink bízzanak a termékünkben, szolgáltatásunkban, cégünkben?

Mi az a marketing eszköz, amit sok cégvezető, marketinges elfelejt használni?

Feltételezem, hogy eltökélt vagy a terméked vagy szolgáltatásod mellett, tudod, hogy jót adsz, megér annyit, amennyiért adod, de mégis el tudnád fogadni, ha több érdeklődőd lenne. Számtalan marketingeszközt bevethetsz, hirdethetsz több pénzért, javíthatod az oldalad ergonómiáját, de ezek már finomhangolások az alapvető marketingeszközökhöz képest. Ezek egyikét pedig nagyon sokan egyszerűen elfelejtik kihasználni! Nincs ebben semmi varázslat vagy rejtély. A trükk a garanciavállalás és ezeknek a garanciáknak a kommunikációja a weboldalad látogatói felé.

Sokan azonban még így is elkövetnek egy-két hibát. Olyan helyeken kommunikálják ezt a nagy marketingértékkel bíró garanciavállalást, melyek nincsenek olyannyira szem előtt, hogy az növelje a vásárlói bizalmat.

Hol és mivel helyezzem el a garanciákat?

A MirMorSocial Proof szolgáltatásával kiemelheted garanciáidat a weboldalad fő pontjaiban oly módon, hogy az a látogatóid figyelmét felkeltse és meggyőző erővel ruházza fel az eddig észre sem vett garanciákat.

Nincs garanciád? Dehogy nincs!

Vannak olyan garanciái minden vállalkozásnak, melyek egyszerűek, de mégis bizalmat lehet építeni velük. Ilyen például egy minőség garancia, melyet minden termék vagy szolgáltatás értékesítésénél jogszabály által is kötelező nyújtani, azonban sokan el is felejtkeznek ennek a garanciának a közléséről a vásárlóik, érdeklődőik felé. Pedig egy jó helyen, jó időben megjelenő üzenet olykor megadja azt a kis lökést a látogatód felé, ami segít meghozni érdeklődőidnél a vásárlási döntést. Lássunk is rá egy példát.

Ugye mennyivel meggyőzőbbek tudunk lenni! Pedig nem ígértünk semmi extrát csak azt, hogy az elvégzett munkánk minőségi lesz és odafigyelve végezzük el. Mégis ez az üzenet ad egyfajta nyugalom-érzetet, egyfajta bizalmat cégünk felé. Ezen kommunikációnak már a főoldalon nagyon célszerű szerepelnie, hiszen a legtöbb látogató már a kezdőlap után dönt, hogy marad e vagy sem az oldalunkon. Ennek pedig egy nagyon jó megjelenítési eszköze a Social Proof.

Milyen általános garanciákat tudnék még használni?

Vegyük példának a szállítási garanciát. Egy garancia mely arról szól, hogy ha esik, ha fúj, ha ünnepnap van, stb. akkor is garantáljuk, hogy 3 napon belül kézhez kapja a megrendelt terméket. Plusz költséget és elvárásokat nem igényel, azonban ad egy nyugodtságot a leendő vásárlónak, és ha a megfelelő helyen és időben jelenik meg a látogatóknak, szintén eldöntheti a vásárlási döntést. A Social Proof-ban beállítható több olyan címke is, melyek a különböző garanciáinkat kommunikálják. Mi állíthatjuk be, hogy az oldal melyik pontján és mikor jelenjen meg, sőt mi több azt is, hogy ha egy látogatónk beír bármilyen szót, kifejezést például a keresőmezőnkbe az oldalunkon akkor a beírt tartalomhoz megfelelő címke jelenjen meg.

Összeségében tehát a garancia vállalás egy nagyon jó meggyőzési eszköz és ennek kommunikálásra pedig mi sem jobb és egyszerűbb, mint a MirMor Social Proof eszköze, mellyel könnyedén, változatosan, személyre szabva kommunikálhatjuk ezeket a látogatóinknak és ösztönözzük őket vásárlásra.