Mindenki számára egyértelmű, hogy az internet elterjedése és használata nagy hatással volt az emberek mindennapjaira és üzleti tevékenységeire egyaránt. Rég elmúlt az az idő, mikor még csak a helyi kereskedők szolgáltatásai vagy termékei közül választhattunk. A verseny tehát egyre nagyobb, így mindenki arra törekszik, hogy többet nyújtson az ügyfelei számára, mint a konkurens cégek. Könnyebben átlátható weboldalakat szerkesztünk, a design-ra is minden esetben odafigyelünk, számtalan statisztikát készítünk arról, hogy a weboldal látogatói hogyan viselkednek, azonban a fejlődés soha nem állhat meg!

Érdemes e online ügyfélszolgálatot tartanom?

Gondoljunk csak bele, mit teszünk, ha keresünk egy terméket a bolt polcain és sehol sem találjuk. Vagy megtaláltuk a kívánt terméket, viszont mellette ott hever három másik, amelyek látszólag ugyanazon jellemzőkkel van felruházva és megnehezítve ezzel döntésünket. Ilyen esetben a legkézenfekvőbb és leggyorsabb megoldás, ha keresünk egy eladót, akitől segítséget és tanácsot kérhetünk. Legtöbb esetben hasznos információkhoz jutunk, melyekre a választásunkat alapozhatjuk. Ezt a lehetőséget már online szolgáltatások esetében mi is biztosíthatjuk ügyfeleink számára, mégpedig az online ügyfélszolgálat segítségével!

Hogyan fog működni az online ügyfélszolgálat weboldalunkon?

Bizonyára a chatről mindenki hallott már, aki rendszeresen internetezik. Számtalan weboldal rendelkezik már ezen funkcióval, legyen az egy levelezőrendszer vagy egy közösségi oldal. Ezt a szolgáltatást Ön is nagyszerűen kihasználhatja és kapcsolatba léphet weboldalának látogatóival! A megfelelő javascript kód weboldalon történő elhelyezése után már kezdődhet is a kérdezz – felelek! 

Várhatóan mennyire terhel le ez a bővítés?

A weboldal alapvetően nem jelent különösebb leterheltséget számunkra, ha eltekintünk a folyamatos tartalmi frissítéssel járó munkától. Azonban azt gondolhatnánk, hogy egy élő chat beépítése a weboldalunkra jelentősen megnövelheti a számítógép előtt töltött időt. Azonban ez nem feltétlenül van így! A hatékonyságunkat okvetlenül nem befolyásolja negatívan az ügyfélchat, hiszen mindösszesen annyit kell tennünk, hogy munkánk kezdetekor belépünk az adminisztrációs felületre és a háttérben futtatjuk azt. Közben végezhetjük a munkánkat, hiszen egy figyelmeztető hang jelzi nekünk, ha egy ügyfél kérdéssel fordul hozzánk. Így tehát a munkánk hatékonysága sem szenved csorbát, viszont egy remek lehetőséget kapunk az ügyfélélmény növelésére és számtalan előnyhöz juttat bennünket és az ügyfelünket is egyaránt. Természetesen termék- és szolgáltatásfüggő, hogy szükséges-e külön operátort alkalmaznunk az online ügyfélszolgálat üzemeltetésére.

 Mi történik, ha nem tudunk online lenni?  

Bármikor adódhat olyan helyzet, amikor egyetlen munkatársunknak sincs lehetősége az ügyfélszolgálat online működtetésére. Amennyiben ilyen helyzet áll fent, erről az ügyfél a weboldalunkon megjelenő chatablakban értesülni fog. Azonban ilyenkor is felteheti kérdéseit, így a szolgáltatásunk nem veszíti el valódi célját. Ebben az esetben az ügyfél nevét e-mail címét és az általa írt üzenetet az adminisztrációs felületen megtekinthetjük és  válaszolhatunk rá.