Rengeteg olyan online marketing, tartalom marketing blog bejegyzésével találkoztunk már, amely mind a saját maga specifikációjának megfelelően próbálja azt megértetni az emberekkel, hogy aki az online világban részt kíván venni, igen sok munkája van. A Google irányelvei folyamatosan változnak, ők pedig arra hivatottak, hogy lépést tudjanak tartani a fejlődéssel és olvasóik számára mindig a legtökéletesebben össze tudják foglalni mindazokat, amik – már mondhatjuk, hogy alapjában véve a weboldalak életben maradásához elengedhetetlenül fontosak.

Lépést tartani a fejlődéssel

A kép egy előadáson készült, ahol a hallgatóság szemszögéből mutatják be az eseményt és az előadót

Ezt mindenki nagyon szeretné. Hogyan? Mikor? Kivel? Mivel? Mennyiért? Azért, hogy csak a legáltalánosabb kérdéseket feltéve saját munkánk eredményességére is rámutassunk. Már-már olyan bonyolultnak látszik lépéselőnyhöz jutni, hogy sokszor megelégedettséggel tölt el minket, ha arra gondolunk, hogy van kiút és azt mindenki a saját igényeihez mérten megtalálja, de persze csak ha keresi és tudja is azt, hogy mit keres valójában. Amit észrevettünk az viszont az, hogy az online marketing szakemberek az ügyfélközpontú gondolkodásra helyezik a hangsúlyt. Próbálják a tudásukat eladni, akár blog bejegyzéseken, tréningeken, konferenciákon, oktató anyagokon keresztül és biztosak vagyunk benne, hogy nagy érdeklődéssel fordulnak feléjük. A szakértelmükre egyértelműen szükség van.

Ügyfélközpontú gondolkodásmód

A túlzott reklámoktól zajos lesz a vásárló környezete. Sokszor nem tudják a vállalkozók, hogy mit reklámozzanak és mikor. Egyszerűen nem jó az időzítésük, nem megfelelő a célcsoport kiválasztásuk vagy éppen nem tudják azt megfogalmazni, mit is szeretnének tőlük a vásárlók és nem tudnak üzenni nekik. Egyes nézőpontok szerint a vásárló már az első pillanatban eldönti, hogy melyik weboldal szimpatikus a számára, hogy vásároljon. Mely weboldalra érdemes visszatérni és melyikre nem. Ezért is nagyon fontos, hogy ügyfélközpontú gondolkodásmódunk legyen természetesen nem csak egyénre, hanem csoportokra nézve egyaránt.

Tartalom, ami ma a legnagyobb érték

A képen egy üzletember látható, aki új ötletének bevezetésével foglalkozik az online világba.

Fontos, hogy a látogatókkal úgy kommunikáljunk, hogy annak legyen értéke. Ehhez nyújt nagy segítséget a tartalom, ami először feloldja a problémájukat, majd csak azután kapcsolja hozzá a terméket. Tehát nem elsősorban a brand, valamint az imázs növelése a cél, hanem az, hogy voltaképpen minőségi kapcsolatokat építs a látogatókkal. Ez nem jelent gondot, ha Te is tudsz úgy beszélni velük, ahogyan ők szeretnék vagy éppen elvárják! Megérted a nyelvüket, tudod mikor és mit szeretnének? Ezt a minőségi kapcsolatot építheted ki a megfelelő tartalmak kommunikációjával saját csatornáidon vagy MirMor eszközeiden keresztül. Bevetetted már a Smart Put és Last Chance titkos fegyvereit? Ez kell neked, ha bizonytalan vagy abban, mit is szeretnének pontosan!

Hiszen ne feledd, a tartalom egyfajta biztonságot nyújt a vásárlóknak, hogy jó helyen járnak. Bizalmuk elérését pedig a szakmai hozzáértés teszi lehetővé. Ezért is nagyon fontos, ha már a bizalmukat elnyerted, a későbbiekben se csalódjanak!