1. rész - A sokat ígérő PPC kampányok

Sorra jelennek meg a keresőmarketing (SEM) eszközei közé sorolható Pay Per Click (PPC), vagy szinonimája a (CPC) alapú hirdetésekkel kapcsolatos szolgáltatásokat kínáló cégek. Reklámanyagaikban a különböző keresőkben illetve közösségi oldalakon a PPC kampányok teljes szervezését és lebonyolítását ígérik a magas konverzió reményében, annak nem csak mérhető hatékonyságára, de a hagyományos hirdetésekkel szembeni költséghatékonyabb módszerként is említik.

De mindezek mögött lehetnek –e olyan nem említett folyamatok, amelyek nélkül a valódi eredmény gyakran elmarad?

Az ígéret földje - Kampányok tervezése, folyamatos menedzselése

A vállalkozás életét befolyásoló folyamatot, így a PPC hirdetéseket is komolyan menedzselni kell. Ki kell választani a hirdetés típusát, ismerni kell a célcsoportot, a termékek és szolgáltatások fontos jellemzőit, valamint a célt is meg kell tudni határozni.

Mindez rendben is van, tudnak és akarnak is segíteni, bennünk pedig egyre nagyobb a bizalom feléjük és a hit is megjelenik a PPC kampányokban, hogy ez az új út, amelyet választanunk kell és ennek a magas fokú szakértelmi háttérnek köszönhetően valóban dúskálni fogunk majd a vevőkben.

Azonban ahogyan egyre jobban belemélyedünk eme terület mivoltába, egyre jobban érezzük a folyamatok bonyolultabb összekapcsolódását, mely már sejteti a nem kevés időráfordítást valamint ezzel egy időben a költségeink nagyságát, de ami a legfontosabb magát a tényt, hogy ez nem egy biztos módszer, mind inkább egyfajta találgatás, ami talán a bizonytalanságunk kezdetét jelenti.

A sokat áhított konverzió

A PPC kampányok lebonyolítását szervező cégek a konverziót többféleképpen magyarázzák.

Távolabbról tekintve a konverzió magyarázataként szolgál, hogy maga a cél teljesülése is konverziónak számít. Ez azt jelenti, hogy már a látogató weboldalra érkezése is konverziót jelent, de ide sorolják még a brandépítést, a hírlevélre való feliratkozást, az ismertség növelését, valamint a vásárlók reakcióinak és a kulcsszavaknak a tesztelését is.

De valóban ezt várjuk el a kattintás alapú hirdetésektől, vagy azért már ha hirdetünk a számunkra lényegesen fontosabb értéket képviselő szolgáltatás- illetve termékértékesítés lenne a végső valódi cél?

Hamarosan érkezik a 2.rész,majd azt követően jön élő példákkal a 3.rész. Ne maradj le!
2. rész - Útvesztők a folyamatokban
3. rész – Élő példák, megtörtént események