Minden látogatóból lehet vásárló pusztán meg kell találni azokat a módokat, melyekkel hatni tudunk rájuk. Az előző cikkhez hasonlóan most újabb bevételnövelő tippekkel leszel gazdagabb, melyek segítenek növelni az ügyfeleid elégedettségét és már rövid távon is növelni bevételeidet.

Hogyan lehet weboldalad látogatóiban felkelteni az előre nem tervezett vásárlási ösztönt?

Van egy nagyon jó lehetőség erre a tarsolyodban, amiről lehet nem is tudsz!

Először is nézzük meg, hogyan jut el a fogyasztó a konkrét termék vagy szolgáltatás vásárlásáig! A vásárlási döntési folyamat eltérő attól függően, hogy

Számunkra a legfontosabb ebben az esetben az, hogy a lehetséges vevőjelöltünket mi fogja befolyásolni a vásárláshoz vezető úton. A vásárlói döntéseket a motiváció, az észlelés, a tanulás és a gondolkodásmód befolyásolja. Nem mindegy azonban, hogy milyen fajta kommunikációs üzenettel akarjuk őket ösztönözni.

Két csoportra lehet itt bontani az üzenetünk fajtáját. Bizalmat generáló és sürgető érzést keltő kommunikációs tartalmakra.

Ebben a részben a sürgető érzést keltő tartalmakról lesz szó.

Hogyan érem el, hogy a látogatóm megbízzon a termékemben vagy szolgáltatásomban úgy, ha közben sürgetem a vásárlásra?

A válasz az, hogy sehogy. A sürgető érzés keltése ebben az esetben azt fogja jelenteni, hogy ösztönözni szeretném a látogatóimat különböző figyelemfelkeltő üzenetekkel, amik arra motiválják az érdeklődőimet, hogy egy „most vagy soha” lehetőségben érezzék magukat.

Erre több olyan témád vagy tartalmad is van, ami tökéletes lehet a vásárlás ösztönzésre.

Az egyik ilyen téma például a raktárkészlet, mint marketing eszköz. A következő példában láthatod, hogyan is lehet a MirMor Social Proof címkékkel kiemelni a már csak limitált darabszámban jelen lévő termékeidet.

A terméked alacsony darabszámának kommunikálásával elérheted, hogy a vásárlód érezze, hogy ez a termék nagyon népszerű (hiszen már alig van belőle) és ezáltal biztosan minőségi és megbízható. Azzal, hogy sokan veszik és már csak néhány van belőle jó motivációs üzenetet küldesz számára, mégpedig azt, hogy „csapjon le rá”.

Ennek kommunikálására a MirMor Social Proof szolgáltatása szinte elengedhetetlen, mert itt nagyon fontos a jó időben, jó helyen történő megjelenítés. Hiszen ha egy teljesen más aloldalon jelenne meg ez az előzőekben prezentált felirat, nagy százalékban teljesen érdektelen lesz a látogatónk számára.

Hogyan lehetne még személyre szabottabban kommunikálni ezt a fajta üzenetet?

A Social Proofon belül akár egy keresőkulcsszóhoz is beállíthatjuk ennek a raktárkészlet címkének a tartalmát, így ha egy ügyfelünk a kereső mezőnkbe beírja például a sólámpa szót, akkor már csak az a limitált darabszámmal elérhető sólámpa címke fog megjelenni, amelyik típust leginkább szeretnénk értékesíteni.


Sőt mi több, akár kombinálhatjuk a limitált darabszámot egy árkedvezménnyel is, ezáltal még nagyobb hangsúlyt kap a címkénk tartalma.

A raktárkészletünkön felül van több sürgető érzést keltő kommunikációs tartalmunk is természetesen! Ilyen például egy kiárusítás adott termékből vagy akár egy időtartam, ameddig egy akciónk tart. Például a „Már csak 47 percig veheted meg ezen termékünket 25% kedvezménnyel!” felhívás biztosan sürgető érzést vált ki a legtöbb látogatóból.

Ezen vásárlásösztönző módszerek nagyon jó eszközök arra, hogy a kiválasztott termékeinkre nagyobb figyelmet irányítsunk, és még vonzóbbá tegyük őket a lehetséges fogyasztóinknak.