Bizonyára nálad is gőzerővel folyik már az ünnepi készülődés, összeálltak a marketing terveid az év végi időszakra amivel minél több vásárlót szeretnél megnyerni magadnak. Nézd meg most egy kicsit más szemszögből, hogy jól döntöttél-e?! Még nem késő!

„A látogatók elengedése a weboldaladról olyan, mint ha a boltod előtt várakozó tömeget nem engednéd be az ajtón! Látják a kirakatból a termékeket, látják az árakat is, de nem teszel semmit azért, hogy megvegyék!”

Akció, terv

Biztosak vagyunk benne, hogy már elkészítetted az akciós ünnepi terved; vannak kész hirdetések, hírlevelek, tehát minden, amire ilyenkor „ráharap” a vevő. Na, és Te hol vagy? Van egy tuti üzleted tele áruval, vannak kedvezmények, vannak kiszolgálók, van ügyfélszolgálatod már csak a leglényegesebb dolog maradt hátra: a konverzió.

Készítsd fel az operátorokat, mert idén más lesz a Karácsony!

Mikulás-sapkás figura támaszkodik egy kérdőjelen

A nagyobb látogatószámmal most számolnod kell, ezért nem árt, ha több operátort is bevetsz erre az időszakra. Ha megteheted, akkor termék típusonként vagy szervezeti egységenként is rendelj egy-egy operátort, olyanokat, akik a fő tevékenységi területek legjobb szakértői. Ezzel már az ügyfélszolgálatod megbízhatóságát megalapoztad. Nem kell nagyban gondolkodni, ha kis vállalkozásod van és kevesebb a kolléga, akkor is meg tudod csinálni, hiszen biztosan van olyan ember, aki átfogóan látja a tevékenységed! Készülj, mert most biztosan számolnod kell az egyszerre több látogatóval való beszélgetésre!

Melyik látogatóból lesz vásárló?

A másik fontos tényező az ünnepi időszakban, hogy a tömegével érkező látogatókból ki kell szűrnöd azokat, akik valóban vásárolni szeretnének. Mit figyelhetsz meg? Hogyan viselkednek?

Tétovázik, hezitál, bizonytalankodik? Nézd meg, merre jár látogatód és kövesd figyelemmel, ne hagyd magára! Különösen akkor ne, ha egy hirdetésről érkezik hozzád, ekkor pláne ne várj azzal, hogy megszólítsd! Fogd meg a kezét és irányítsd!

Tudja, mit akar? Legyen egyértelmű a termék kategóriád! Keresd a legfontosabb jellemzőket, amiket a legjobban előnyben részesít! Határold be az árat és a termék célját. Ajánlj hasonló terméket, ha van! Tudd meg, mi a célja a termékeddel - saját részre vásárolná vagy ajándék lesz, stb. Egyszóval tudj meg mindent, rövid párbeszéddel és gyorsan.

Ajánlj termékoldalra mutató linkeket! Vezesd a kosárhoz! Figyeld meg, mennyi időt töltenek el egy-egy termék oldalon! Ne hagyd, hogy túl sokat időzzenek egy termék mellett, ekkor avatkozz be és kérdezd meg, miben segíthetsz?! Olcsóbbat, drágábbat, nagyobbat, kisebbet… hisz Te tudod milyenek a termékeid. Készíthetsz előre is kérdéseket a főbb termékek köré, amelyek tuti választ és irányt mutatnak majd a vásárlás felé.

A mágikus Last Chance most biztosan nem fog cserbenhagyni

30 százalékos kedvezményt mutat a széttárt kezekkel rajta ülő figura

Követed a látogatódat és látod, hogy biztosan érdekli a termék, de még igencsak a bizonytalanságot érzed benne. Lehet, hogy még ő sem tudja mit akar? Itt jössz Te a képbe, aki nem engedi elmenni anélkül, hogy egy tuti jó ajánlatot ne látna tőled. Használd a MirMor új Last Chance eszközét és készíts egyedi ajánlatot a számára! A chat beszélgetés közben begépelt szavakból egy intelligens személyre szabható felugró ablakot hozhatsz létre, mely garantáltan kihúzza a látogatót a bizonytalanságból. Használd bátran, mert a vásárlás után csak jó emlékek maradnak rólad.

További inspirációkat cikkünk 2. részében találsz, ahol szintén hasznos és elgondolkodtató ötleteket gyűjtöttünk össze.