Kimerült az összes stratégiád, amellyel új potenciális vásárlókat szereznél? Fektess nagyobb hangsúlyt azokra, akik már eljutottak az oldaladra. A leghatékonyabb pedig akkor leszel, ha először megérted leendő vásárlóidat! Ez a kulcs ahhoz, hogy elégedetten távozzanak majd térjenek vissza később. Ezúttal tippeket adunk, hogyan térképezd fel őket és mire figyelj a jövőben!

Új vásárló szokása

Miért jönnek hozzád az új vásárlók?

  • Hirdetésen keresztül felkeltette az érdeklődését webáruházad kínálata.
  • A termékek, amelyeket vásárlásra kínálsz nem találhatóak meg sehol máshol.
  • A kedvező árak miatt dönt úgy, hogy az oldaladon vásárol.
  • Megtalálja mindazon kiegészítőket, amelyek fontosak a terméke használatához.
  • A potenciális vásárlódat a kíváncsisága hajtja, mert a blogodon vagy más cikkeken keresztül számos érdekes és hasznos információval felkeltetted a figyelmét a termékeiddel/szolgáltatásaiddal kapcsolatban. Az így kialakult bizalomra alapozva érzi azt, hogy ideje megvásárolni a kiszemelt terméket/szolgáltatást.
  • Pozitív ügyfélélmény nyomán jut el cégedhez, mert ismerőse ajánlotta számára weboldalad.

Hogyan keltsd fel a figyelmét?

Az egyre inkább változni látszó vásárlói viselkedésmódokat mindenki tapasztalhatja. Már nagyon nehéz fenntartani a hírlevélre feliratkozók érdeklődését, hiszen a még eleinte érdekes és hasznos hírlevelek egy idő múltán nagyon könnyen „kopottá” válnak. Elég egy posztban egyetlen unalmas bejegyzés és máris elveszítettél számos új potenciális vásárlót!
Adódik tehát a kérdés: Mit akarnak akkor látni?

Nehéz mindezt megfogalmazni, ugyanakkor számtalan tanács kering marketinggel foglalkozó oldalakon a neten. Egy biztos, nem trendi már azt harsogni, hogy miért a Te termékedet vagy szolgáltatásodat válasszák. Sokkal megnyerőbb számukra, ha azt mondod el, hogy hogyan törekszel arra, hogy minél jobb legyél a saját piaci szegmensedben. Marketing csatornáidon kommunikáld azt, hogy miként változtatja meg új potenciális vásárlód életét az általad kínált termék vagy szolgáltatás! Alkalmazz minél több eszközt a hatékonyságod növelése érdekében.

Mi fontos a vásárlóknak?

Már a vállalkozásod növekedési szakaszát is kihasználhatod arra, hogy közvetítsd a tetteid a vásárlók felé, ami által szimpátia alakul ki vállalkozásod irányában. Röviden arról van szó, hogy a valós törekvéseid mutatod be számukra bizonyos célok elérése érdekében. Folyamatosan beszámolsz az újdonságokról és meg is magyarázod miért történtek az újítások! Ez jó alkalom arra, hogy egyúttal azt is elmondd, hogy milyen előnyük származik használatukkal a későbbiekben. A vásárlóknak fontosak az újítások és az azokról történő mihamarabbi értesülés. Ha azt látják, hogy érdemes figyelemmel kísérni céged életét – mert mindig jobbnál jobb termékekhez és szolgáltatásokhoz juthat – meg is fogják azt tenni.

A vásárlók a „Hogyan” kérdésre keresik a választ

Hogyan kell alkalmazni a termékeidet?

Hogyan tudja elérni kedvezőbben?

Hogyan kaphatja meg kérdéseire a választ?

Hogyan találja meg a kiegészítő termékeket?

Hogyan bukkanhat rá az olcsóbb termékekre?

Hogyan jut el a vásárlásig?

Hogyan jut el hozzá a megvásárolt termék?

Hogyan tudja elégedettségét kifejezni?

Hogyan tud a garanciával élni?

Vásárlók „megnyeréséhez” alkalmas stratégiák

Amellett, hogy a „Hogyan” kérdésekre megtalálja a megfelelő választ az weboldaladon, a meggyőzéséhez szükséged lehet még egyéb nagyszerű ajánlatokra is.
Csak ötletindítóként ezek lehetnek ajándékok, kedvezmények, utalványok, de egyedi egyedi ajánlatok is sok más egyéb mellett. Szolgáltatás esetén nyújthatsz ingyenes kipróbálási lehetőséget, de felkínálhatsz nyereményjátékban való részvételi lehetőséget is.

A „Csak ma!” elérhető ajánlatok is jól tudnak működni, ha szervezetten és megtervezetten hajtod végre az akciódat és hatására több potenciális vásárlód teszi le a voksát céged mellett.

Egyszóval olyan ajánlatokkal tudod megfogni potenciális vásárlóidat, amelyek nem csak kölcsönhatásban vannak a „Hogyan” kérdésekkel, de ki is egészítik azokat! Mert ezeken keresztül a látogatók egyre közelebb kerülnek ahhoz, hogy tényleges vásárlóvá váljanak.

Használd ki Te is lehetőségeidet és készíts „Hogyan” kérdéseidre választ! Ajánl fel hozzájuk kapcsolható Social Proof, Last Chance eszközökkel visszautasíthatatlan ajánlatot!